Young adult schrijfster Sylvia Van Driessche

Sylvia Van Driessche (1976) is een Vlaamse journaliste en schrijfster. In 2013 schreef ze het jeugdboek ‘Tussen de sterren’, dat in 2014 vervolgd werd met ‘Sterrenregen’. Later volgende ook nog delen ‘Sterrenbeeld: eenhoorn’ en ‘Sterrennachten’. In 2018 won ze de eerste Hebban Young Adult Clubprijs.


We stelden haar 3 vragen, en dit zijn haar antwoorden:
1) Wat is jouw favoriete boek? Ik kan moeilijk kiezen tussen ‘The catcher in the rye’ en ‘Het dagboek van Bridget Jones’. Het is eerste gaat over een zestienjarige jongen die van school is gegooid en enkele dagen door New York zwerft terwijl hij zich steeds slechter over zichzelf gaat voelen en alle “fake” volwassenheid rond zich hekelt. Het tweede is een reeks over een dertiger, Bridget, die maar blijft klungelen in de liefde. Ik vind humor een onderschat genre. Het is niet makkelijk om te schrijven, maar wel zalig om te lezen als het goed is gedaan! Ik lach graag terwijl ik een boek lees (en ook daarbuiten).
2) Wanneer realiseerde je dat je schrijver wou worden? Al op mijn 12de begon ik met een dagboek maar toen had ik het nog niet door… Pas nadat ik dagboek na dagboek vulde en uiteindelijk die grote stapel dagboeken op elkaar zag liggen, begon het me te dagen: misschien schrijf ik graag. Dan duurde het nog enkele jaren voordat ik ook geloofde dat ik het goed kan. Dat begon ik pas te beseffen toen ik als journalist bij Joepie elke week de love story schreef (een liefdesverhaal van telkens 1 pagina). Mijn eigen collega’s vertelden me regelmatig dat het “weer zo’n goed verhaal was”. Toen ging er opnieuw een lampje branden. Maar dan was ik nog lang niet bij een uitgeverij. Dat duurde nog eens jaren. Uiteindelijk stapte ik zelf naar een uitgeverij toen ik brieven aan joepie wilde uitbrengen in boekvorm. Dat eerste boek was een succes en toen vroeg de uitgeverij me zelf: “Waarom schrijf je niet eens een roman voor jongvolwassenen?” En toen dacht ik eindelijk: “Ah ja, waarom niet?” Dat werd ‘Tussen de Sterren”, uiteindelijk een reeks van 5 boeken over een meisje dat verliefd wordt op een Britse zanger. Mijn boek dat jullie nu gaan lezen “Liefdestips aan mezelf” is mijn ode aan het dagboek en ook aan Bridget Jones… en aan de liefde!
3) Ben je momenteel aan een boek aan het schrijven? Ja, ik ben bezig aan mijn eerste roman “voor volwassenen”. (Al geloof ik net als het personage in ‘The catcher in the rye’ niet echt in volwassenheid.) Het gaat over een journaliste, Alexa, die gaat trouwen en voor haar werk bij een vrouwenmagazine tegen haar zin naar een filmfestival wordt gestuurd om alle acteurs te interviewen. Daar blijkt een van de nieuwe, opkomende acteurs iemand uit haar verleden te zijn. Iemand die ook nog eens heel kwaad op haar is en haar uit de interview ruimte laat zetten… Al benieuwd naar het vervolg?

Sylvia’s Instagram pagina: https://www.instagram.com/sylviavandriessche/
Sylvia’s Facebook pagina: https://www.facebook.com/tussendesterren/

Win! Win! Win! We kregen een recensie exemplaar van ‘Liefdestips aan mezelf: het dagboek van Olivia Jacobs’. Wie wil deze lezen en binnen het tijdspanne van een maand een recensie bezorgen? Boek mag je na de recensie houden, alleen graag 5.5 euro bijdragen voor de verzendkosten (pakketpost). Kandidaat stellen kan tot woensdag 25/11 – 18u in de Facebook groep van Young Adult België.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s