Young Adult schrijfster Petra Doom

Petra Doom (1980), is een Vlaamse schrijfster. Ze debuteerde in 2017 met ‘Een kracht ontwaakt’, het eerste deel van de serie ‘overstekers’. In 2018 volgde het vervolg: ‘De schaduw van sha’.

Ik stelde haar 3 vragen, en dit zijn haar antwoorden:
1) Wat is jouw favoriete boek? Ik kan onmogelijk één boek kiezen, daarvoor heb ik te veel favorieten! Dus in plaats daarvan ga ik de laatste toevoeging aan mijn absolute YA-favorieten-lijstje noemen: The Lunar Chronicles van Marissa Meyer. Ik ben dol op haar schrijfstijl, haar personages en de inventieve manier waarop ze in deze serie sprookjesthema’s verwerkt heeft.
2) Wanneer realiseerde je dat je schrijver wou worden? Ik was als kind al een echte boekenwurm. Als ik geen boek bij de hand had, dan verzon ik verhaaltjes voor mezelf, en ze opschrijven kwam daar al heel snel achteraan. Ik was ook altijd al gek op spelen met taal: ongebruikelijke woorden verzamelen, gedichten schrijven…Tijdens het schrijven van een masterscriptie, op een moment dat ik helemaal murw was van ‘me aan de droge feiten houden’ (terwijl mijn creatieve brein er dolgraag een verhaal van wilde maken) drong zich een verhaalidee aan me op dat steeds groter werd. Dat is later het eerste deel van Overstekers geworden, Een kracht ontwaakt. Ik raakte al snel zo gehecht aan de personages en de wereld waarin ze leefden, dat ik wist dat ik er alles aan zou doen om dit boek gepubliceerd te laten worden.
3) Ben je momenteel aan een boek aan het schrijven? Ja, ik ben bezig met het slotdeel van Overstekers: Koninklijke magie. Dat zou normaal eind dit jaar verschijnen, maar door het hele corona-gebeuren wordt dat januari 2021. Daarnaast werk ik aan een nieuw boek: Kinderen van Orpheus, dat er ook volgend voorjaar aankomt. Het wordt een YA urban fantasy, waarin magie gebaseerd is op muziek. Mijn liefde voor mythologie komt weer naar voor in dit boek. Magiegebruikers traceren in dit verhaal hun oorsprong terug tot Orpheus, een mythische bard die duizenden jaren geleden met zijn muziek de heerser van de onderwereld ervan trachtte te overtuigen om hem zijn geliefde terug te geven.0

Petra’s website: https://www.petradoom.be/
Petra’s Facebook pagina: https://www.facebook.com/PetraDoomSchrijfster/

Win! Win! Win! We kregen een recensie exemplaar van het eerste deel van ‘Overstekers: Een kracht ontwaakt’. Wie wil deze lezen en binnen het tijdspanne van een maand een recensie exemplaar bezorgen? Boek mag je na de recensie houden, alleen graag 5 euro bijdragen voor de verzendkosten (pakketpost). Kandidaat stellen kan tot vrijdag 16/10 – 19u in de Facebook group van Young Adult België.

Wie is er nog zo benieuwd naar het 3de deel van ‘Overstekers’??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s