Young Adult schrijfster Lena De Coninck

Lena De Coninck (1997), is een Vlaamse schrijfster. Ze debuteerde in 2014 met ‘In de tekening’ en haar tweede boek (‘Vier seizoenen) verscheen in 2016. Daarop volgenden nog ‘De hoogste prijs’ en ‘Bloedlink’.

We stelden haar 3 vragen, en dit zijn haar antwoorden:
1) Wat is jouw favoriete boek?
Dit klinkt waarschijnlijk cliché, maar het zijn er teveel om op te noemen. Ik was als tiener geobsedeerd door de boeken van Dirk Bracke en Aline Sax. Ondertussen ben ik een twintiger, maar ik ben altijd in het Young Adult-genre blijven plakken. Momenteel ben ik verliefd op Te waar om mooi te zijn en De dingen die ik nooit kon zeggen van Roxanne Wellens. Een paar jaar geleden zaten wij samen in de finale van Jong Brasschaat schrijft, en eerlijk is eerlijk, zij heeft die eerste prijs dubbel en dik verdiend met haar grote talent.
2) Wanneer besloot je om schrijfster te worden?
Reeds op de lagere school kreeg ik vaak van leerkrachten en klasgenootjes te horen, dat ik beslist schrijfster moest worden. Iedereen genoot van mijn verhaaltjes, maar het stoorde mij dat ze het woord “schrijfster” gebruikten, alsof het een beroep was. Schrijven was mijn hobby, iets leuks om mijn hoofd bij leeg te maken na een stresserende dag op school. Ik kon niet bevatten dat schrijven een beroep was.In het eerste middelbaar moest ik voor Latijn een alternatief einde schrijven voor de film Troy, die we klassikaal hadden gezien. Ik behaalde 20/20 en mocht – als enige! – mijn verhaal vooraan voorlezen. Op dat moment besloot ik: beroep of niet, schrijven is wat ik wil doen!
3) Werk je momenteel aan een nieuw project?
Na 2 eigentijdse romans, werk ik momenteel aan een historisch verhaal. Het zal zich afspelen in de Tweede Wereldoorlog, een periode die mij zeer interesseert. Schrijven over het verleden is wel een stuk moeilijker. In eigentijdse verhalen kan je je eigen alledaagse bezigheden verwerken: rondneuzen in de winkelstraat, lunchen bij Pizza Hut, calorieën verbranden bij Basic Fit, kussen in de toiletten van een nachtclub. Zo’n dingen zijn natuurlijk niet aan de orde in een roman die zich in een vorige eeuw afspeelt.

Win! Win! Win! We kregen een recensie exemplaar van ‘Bloedlink’. Wie wil deze recenseren en binnen het tijdspanne van circa een maand een recensie bezorgen? Boek krijg je gratis, alleen graag 4.5 euro bijdragen voor de verzendkosten. Kandidaat stellen kan tot woensdag 02/12 – 18u in de Facebook groep Young Adult België.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s