Young Adult schrijver Johan Vandevelde

Johan Vandevelde (1973), is een Vlaamse (jeugd) schrijver. In 2000 verscheen zijn eerste boek: De tijdspoort, waar hij 2 jaar later de eerste prijs voor krijgt van de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. In 2005 won hij voor zijn boek ‘Na het licht’ de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

Ik stelde hem 3 vragen en dit zijn zijn antwoorden:
1) Wat is jouw favoriete boek? “Dandelion Wine” van Ray Bradbury. Bradbury is voornamelijk bekend voor zijn SF- en horrorverhalen, maar Dandelion Wine is een bundel kortverhalen over een opgroeiende jongen op het Amerikaanse platteland van de jaren ’20. Deels autobiografisch, maar ook boordevol magie en geschreven in Bradbury’s typische poëtische stijl.

2) Wanneer realiseerde je dat je schrijver wou worden? Dat heb ik me eigenlijk nooit echt gerealiseerd. Ik heb altijd wel van verhalen gehouden in al hun vormen en ik schreef ook zelf verhaaltjes en gedichtjes, maar schrijver worden dat was iets waar ik niet aan dacht. Pas na mijn middelbare school wilde ik toch wel iets met verhalen gaan doen en de filmschool was daarvoor de perfecte keuze. Ik maakte er kennis met het vak van scenarist en dat ben ik ook eerst geworden. Mijn debuutroman ‘De Tijdspoort’ is ook begonnen als een filmscenario, dat omwille van budgettaire redenen echter nooit zou kunnen verfilmd worden in België. Vandaar dat ik besliste om er een jeugdboek van te maken. Zo ben ik als het waren in het schrijven ‘gevallen’.

3) Ben je momenteel aan een boek aan het schrijven? Op dit moment ben ik het laatste deel aan het schrijven van mijn ‘Wolfsangel’ trilogie: ‘Nemesis’. ‘Wolfsangel’ is een Young Adult reeks die zich afspeelt tegen de achtergrond van een extreemrechtse dictatuur in België. De veertienjarige Jarne komt met zijn beste vriend bij het verzet terecht dat de dictatuur omver wil werpen.

Johan’s website: https://www.johanvandevelde.be/
Johan’s Facebook pagina: https://www.facebook.com/jeugdauteur.johan.vandevelde/

Win! Win! Win! We kregen een recensie exemplaar van ‘Wolfsangel: Apollo’. Wie wil deze lezen en binnen het tijdspanne van een maand een recensie schrijven? Boek mag je na de recensie houden, alleen graag 4.5 euro bijdragen voor de verzendkosten (pakketpost wegens dikte boek). Kandidaat stellen kan tot vrijdag 25/09 – 19u in de Facebook group Young Adult België.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s