Young Adult schrijfster Inge Sleegers

Inge Sleegers (1984) is een Vlaamse Young Adult schrijfster. Haar eerste boek werd zonet in een nieuwe cover gestoken: ‘De kilte van een zomernacht’, een paranormale Young Adult-roman.
Dit is een verhaal over geesten oproepen dat toch nét een tikkeltje anders is dan de meeste verhalen over dat thema.
Er zit behoorlijk wat spanning in, maar vriendschap en omgaan met verlies staan centraal. Ook een vleugje romantiek mocht niet ontbreken.De korte inhoud en boektrailer vind je hier: https://www.ingesleegers.be/de-kilte-van-een-zomernacht.

Ik stelde haar 3 vragen, en dit zijn haar antwoorden:
1) Wat is jouw favoriete boek? Mijn favoriete boek is een moeilijke. Er zijn veel boeken die daarvoor in aanmerking komen. Als ik dan toch moet kiezen denk ik dat ik voor ‘Rode sneeuw in december’ ga, omwille van de link met mijn eigen afkomst en omdat ik erg hou van historische fictie.
2) Wanneer realiseerde je dat je schrijver wou worden? Ik was vijftien en ik had een droom. Letterlijk. Toen besloot ik dat ik die wilde opschrijven en ontstond mijn eerste YA- verhaal, dat tot op vandaag niet gepubliceerd is.
3) Ben je momenteel aan een boek aan het schrijven? Momenteel ben ik bezig met 2 nieuwe manuscripten:

  • Mijn Dubbelleven: in dit verhaal krijgt een meisje flasbacks uit een vorig leven, waarin ze een addellijke jongedame is die uitgehuwelijkt wordt aan een man die haar vader kan zijn. Ze begint een stormachtige relatie met zijn knappe en charmante zoon Cedric, met dramatische gevolgen. Wat zal ze doen als ze Cedric vandaag opnieuw tegenkomt?
  • Zwartkapje en de wolven: dit is een duister fantasysprookje met grensoverschrijdend gedrag als hoofdthema.

Inge’s persoonlijke website: https://www.ingesleegers.be/
Inge’s Facebook pagina: https://www.facebook.com/groups/424674238296453/user/704244141

Win! Win! Win! We kregen een recensie exemplaar van ‘De kilte in de zomernacht’, en dat mét de nieuwe cover! Wie wil deze lezen en binnen het tijdspanne van een maand een recensie schrijven? Boek mag je na de recensie houden, alleen graag 4 euro bijdragen voor de verzendkosten. Kandidaat stellen kan tot vrijdag 18/09 – 19u in de Facebook groep van Young Adult België.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s