Young Adult schrijfster Evelien De Vlieger

Evelien De Vlieger (1969), is een Vlaamse schrijfster die in 1997 debuteerde met het boek ‘Lekker brood’. Daarop volgende nog enkele andere informatie boeken, en sinds 1999 schrijft ze ook fictie, prentenboeken, jeugdromans, en dergelijke. In 2011 won ze de Boekenwelp voor ‘Job en de duif’.

Ik stelde haar 3 vragen, en dit zijn haar antwoorden:
1) Wat is jouw favoriete boek? Moeilijk! Als het een young adult moet zijn, zou ik toch voor How I live now van Meg Rosoff gaan. Dat vind ik een young adult die het genre overstijgt.
2) Wanneer realiseerde je dat je schrijver wou worden? Wanneer ik me realiseerde dat ik schrijver wilde worden, ook dat is niet evident. Ik heb mijn eerste prentenboek geschreven omdat een vriendin/illustratrice wilde meedoen aan een illustratorenwedstrijd maar geen verhaal wist te bedenken en dat dus aan mij vroeg. We namen deel aan de wedstrijd en wonnen niet maar sleepten wel een contract in de wacht, ons boek werd gepubliceerd. Dat vond ik zo’n leuke ervaring dat ik het nog eens wilde meemaken, en toen ben ik dus boeken beginnen schrijven voor allerlei leeftijden (sinds enkele maanden ook mijn eerste boek voor volwassenen gepubliceerd).
3) Ben je momenteel aan een boek aan het schrijven? Ik ben momenteel bezig aan een boek voor eerste lezers én aan een bewerking van de mythe over Euridice en Orpheus.

Evelien’s website: https://eveliendevlieger.wordpress.com

Win! Win! Win! We kregen een recensie exemplaar van ‘Wish you were here’. Boek mag je na de recensie houden, alleen graag 4 euro bijdragen voor de verzendkosten. Kandidaat stellen kan tot vrijdag 11/09 – 19u in de Facebook group Young Adult België.

Wie las al haar boek ‘Caravandagen’ ? Lijkt me passend in Corona-tijden.. 😅

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s