Young Adult schrijver Luc Descamps

Luc Descamps (1962), is een Vlaamse schrijver van voornamelijk jeugdboeken. Hij viel al meermaals in de prijzen, zo won hij in 2002 de derde prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen voor ‘De donkere getallen 1’ en in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen voor ‘De donkere getallen 3’. Van de reeks ‘De donkere getallen’ is trouwens dit jaar al het 8ste boek verschenen! Zijn boeken uit de [gewoon] reeks vind ik persoonlijk ook héél leuke boeken!


Ik stelde hem 3 vragen, en dit zijn zijn antwoorden:
1) Wat is jouw favoriete boek?Een absolute favoriet opgeven is ontzettend moeilijk. Ik heb al zo veel prachtige boeken gelezen. Wat kinderboeken betreft, denk ik spontaan aan HET BOEK VAN ALLE DINGEN van GUUS KUIJER. Een absoluut meesterwerk van vertelkunst voor volwassenen vind ik dan weer de CENTURY-TRILOGIE van KEN FOLLET. Tegelijkertijd besef ik dat ik, door dit te antwoorden, onrecht aandoe aan ontelbare andere meesterwerken.
2) Wanneer realiseerde je je dat je schrijver wou worden?Eigenlijk is dat een geleidelijk proces geweest. Eerst voelde ik gewoon dat ik een boek moest schrijven; een drang zeg maar.  Pas na een paar boeken te hebben gepubliceerd wist ik dat hier mijn echte roeping lag. In 2001 publiceerde ik mijn eerste boek en in 2007 besliste ik om mijn baan als leerkracht op te zeggen om me voltijds op het schrijven te richten.
3) Ben je momenteel aan een boek aan het schrijven?Dat is zowat hetzelfde als aan een bakker vragen of hij vannacht brood zal bakken. Ik loop voortdurend met projecten in mijn hoofd. Ik heb net een vervolg geschreven op EN IK DAN? en dat zal in het najaar verschijnen. Verder ben ik nu hard aan het werken aan wat (dat hoop ik toch) mijn thrillerdebuut zal worden in de wereld van de volwassen literatuur.


Luc’s persoonlijke website: https://www.lucdescamps.be/Luc’s Facebook pagina: https://www.facebook.com/LucDscmps


Win! Win! Win! Wij kregen een recensie exemplaar van ‘[gewoon] verliefd’. Kandidaat stellen kan tot vrijdag 28/08 – 19u in de Facebook group Young Adult België.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s