Young Adult schrijfster Elke Sannen

Elke Sannen, is een Vlaamse schrijfster. Haar eerste boek ‘Eén is altijd gelijk aan één’ verscheen eind 2019 en is momenteel genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen in de leeftijdscategorie 14+.

Ik stelde haar 3 vragen, en dit zijn haar antwoorden:
1) Wat is jouw favoriete boek? Als ik er eentje mag uitpikken, dan kies ik Zeven minuten na middernacht, geschreven door Patrick Ness op basis van de aantekeningen van de overleden schrijfster Siobhan Dowd. Het verhaal neemt je mee in het leven van Conor, een jongen die met het nakende verlies van zijn zieke moeder probeert om te gaan. Hij krijgt hierbij hulp van een monster dat elke nacht, vlak na middernacht verschijnt. Het is een verhaal met een sterke symboliek, die nog eens ondersteund wordt door de kunstzinnige illustraties. Het boek is zo mooi dat het haast pijnlijk wordt.
2) Wanneer realiseerde je dat je schrijver wou worden? Ik was eigenlijk nooit van plan een boek te schrijven. Dat veranderde toen Elia, het hoofdpersonage van mijn boek, ’s nachts in mijn dromen verscheen. In mijn dromen was ik niet meer mezelf, maar een jongen van zeventien. Elke ochtend werd ik wakker met een nieuwe droom. Ik had geen flauw idee wat de dromen betekenden, maar had sterk het gevoel dat ik ze moest neer schrijven. Uit die schrijfsels is Eén is altijd gelijk aan één gegroeid. En blijkbaar slaat het aan, want zowel mijn lezers als de Standaard Uitgeverij zijn laaiend enthousiast.
3) Ben je momenteel aan een boek aan het schrijven? De laatste maanden zijn een creatieve periode voor me geweest. Al zit ik nog in de volledige beginfase van een verhaal, waarin ik gewoon de inspiratie volg. Of het al dan niet tot een boek komt, zal de toekomst uitwijzen. Net als bij Eén is altijd gelijk aan één laat ik me door het verhaal meenemen en zie ik waar het me brengt. Best spannend… .

Elke’s website: https://www.elkesannen.be/

Win! Win! Win! We kregen een recensie exemplaar van ‘Eén is altijd gelijk aan één.’ Kandidaat stellen kan tot vrijdag 07/08 – 19u in de Facebook group Young Adult België.

Wie was al bekend met deze schrijfster?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s