Young Adult schrijver Filip Plompen

Filip Plompen (1985), is een Vlaamse schrijver. Zijn eerste boek (Het geluid van de stilte) verscheen in 2015, een young adult over pesten, vriendschap en dromen. In 2018 verscheen er ‘De jongen bij de moefti’.

Ik stelde hem 3 vragen en dit zijn zijn antwoorden:

  1. Wat is jouw favoriete boek? Mijn favoriete boek is ‘De schaduw van de wind’ van Carlos Ruiz Zafon samen met ‘Het winterpaleis’ van John Boyne.
  2. Wanneer realiseerde je dat je schrijver wou worden? In mijn tienerjaren hield ik absoluut niet van lezen. Zelfs in die mate dat ik boekbesprekingen door mijn ouders liet maken. Nadien ben ik beginnen werken aan mezelf, door het lezen van boeken over zelfontplooiing. In ‘De 64 stappen naar je ultieme doel’ van Jack Canfield wordt onder andere aanbevolen om meer dan 100 zaken op te schrijven die je in je leven wil realiseren. Idealiter is dit een mengeling van kleine en grote dromen. Zo stond op mijn lijst bv het uitlopen van een marathon, maar dus ook het schrijven van een boek. Op die manier ben ik me hierin gaan verdiepen en begon ik te lezen. Ik begon met deze lijst in oktober 2009.
  3. Ben je momenteel aan een boek aan het schrijven? Ik schreef de grote lijnen van het vervolg op mijn laatste boek ‘De jongen bij de moefti’, maar momenteel richt ik mijn eigen onderneming op (Licence2Skill) en wil ik me hier vol op focussen. Wel ben ik met nog twee andere boekprojecten bezig, waar ik tussendoor aan kan werken omdat dit geen romans zijn.

Filip’s Facebook pagina: https://www.facebook.com/FilipPlompenLiteratuur/

Win! Win! Win! We kregen een gesigneerd (!) recensie exemplaar van ‘De jongen bij de moefti’. Kandidaat stellen kan tot vrijdag 24/07 -19u op de Facebook pagina van Young Adult België.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s