Young Adult schrijver Jo Claes

Jo Claes (1955), Vlaamse schrijver sinds 1985. Hij debuteerde met de verhalenbundel ‘De Stenen Toren’, waarvoor hij het jaar daarna de prijs voor Beste Debuut ontving.

Zijn meest recente boek is ‘Van de hemel in de hel’ dat einde maart uitkwam. Het 14de boek in zijn ‘Thomas Berg’ serie. In het Young Adult genre schreef hij o.a. de serie ‘Niet voor mietjes’, momenteel bestaande uit 3 delen: Niet voor Mietjes, Het gevecht met de engel en De roddel.


Ik stelde hem 3 vragen, en dit zijn zijn antwoorden:
(1) Mijn favoriete boek. Een jeugdboek? Die lees ik al decennialang niet meer, daar kan ik niet op antwoorden. Gaat het over literatuur voor volwassenen? Dan zou ik zeggen: ‘Nachttrein naar Lissabon’ van Pascal Mercier.
(2) Wanneer wist je dat je schrijver wou worden? Ik wist al heel snel dat ik schrijver wilde worden. Omstreeks mijn twaalfde, schat ik. Ik hield enorm veel van lezen en van verhalen en ik besefte dat ik die zelf kon bedenken en dat ik ze ook wilde opschrijven. De eerste verhalen die ik heb bedacht, waren trouwens bedoeld voor stripalbums, waar ik ook een enorme fan van was. Jammer genoeg heb ik geen tekentalent, dus is het bij schrijven gebleven.
(3) Ben je momenteel aan een boek aan het schrijven? Ik heb net deel vier van de reeks ‘Niet voor mietjes’ beëindigd. Dit deel heet: ‘De kunst van het spieken’. De reeks volgt de maanden van het schooljaar. Aangezien het het vierde deel is, speelt het zich in december af, tijdens de kerstexamens. Het boek verschijnt in september en opnieuw zijn Matthias, Rani en Dante de drie hoofdpersonages. Zij vormen een vast trio dat allerlei problemen op school probeert op te lossen. Dit keer wordt één van hen onterecht verdacht van spieken en doen de twee anderen er alles aan om te bewijzen dat de beschuldiging onterecht is. Intussen ben ik aan het nadenken over de plot van deel vijf.

Jo’s website: http://www.jo-claes.be/

Win! Win! Win! We kregen als recensie boek ‘Niet voor mietjes: De roddel’, deel 3 van de reeks. Kandidaat stellen kan tot vrijdag 17/07 – 19u in de Facebook groep Young Adult België.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s