Young Adult schrijfster Kaat De Kock

Kaat De Kock (1975), is een Belgische schrijfster van young adult en romans. Ze schreef onder andere de boeken ‘Selfie’, ‘Sterker dan jij’, ‘Chemie’, ‘Niets om het lijf’, ‘Dromenvanger’ en ‘Wie denk je wel dat je bent?’. Velen kennen haar waarschijnlijk ook van haar verhalen en schrijfsels voor Flair.


Ik legde haar 3 vragen voor en dit zijn haar antwoorden:
1. Wat is jouw favoriete boek? Ik heb niet echt een favoriet boek, omdat wat ik graag lees echt verschilt van periode tot periode. Eén constante zijn wel de Harry Hole-boeken van Jo Nesbø, die ik lees en herlees en telkens koop op de dag waarop ze verschijnen. Ik ben zelfs naar Oslo gegaan om alles beter voor me te zien tijdens het lezen. Maar ik ben en blijf ook een echte Potterhead.

2. Wanneer besefte je dat je schrijver wou worden? Ik heb eigenlijk in de lagere school beslist dat ik schrijver wilde worden, dat schreef ik ook altijd als antwoord in de vriendenboekjes bij de vraag ‘Wat wil je later worden?’ Maar uiteindelijk heeft het heel erg lang geduurd, omdat het me een onmogelijke droom leek, iets wat alleen andere, slimmere mensen deden. Toen ik boekjes voorlas aan mijn dochter, en zij er zo van genoot als ze iets van zichzelf erin herkende, besloot ik verhaaltjes te schrijven met haar in de hoofdrol en zo ging ik alsmaar meer proberen en experimenteren tot ik plots – bijna per ongeluk – een boek geschreven bleek te hebben. Dat was ‘Selfie’.

3. Ben je momenteel een boek aan het schrijven? Momenteel ben ik mijn tweede kinderboek aan het schrijven, het vervolg op ‘Help, ik ben verliefd!’. Dat boek is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen 9 en 13 jaar, dus hopelijk grijpen die daarna dan naar mijn youngadultboeken.

Kaat’s website: http://kaatdekock.be/Kaat’s Facebook pagina: https://www.facebook.com/KaatDeKockAuteur


Win! Win! Win! We kregen het recensie boek ‘Wie denk je wel dat je bent’. Kandidaat stellen kan tot vrijdag 04/07 – 19u via de Facebook group Young Adult België.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s