Young Adult schrijfster Karen Dierickx

Karen Dierickx (1975), Belgische schrijfsters van (historische romans) en young adult. Ze schreef o.a. de boeken ‘De geesten van ter Welle’, Halve Helden’, ‘Over de liefde enzo’, ‘De grote verliezer’, ‘Een teken van leven’, ‘De mooiste zomer van mijn leven’ en het vervolg daarop: ‘Wat niemand weet’.

Ik stelde haar 3 vragen en dit zijn haar antwoorden:
1. Wat is jouw favoriete boek? Moeilijk te zeggen. Aan elk boek van mij heb ik goede herinneringen, en elk heeft zijn eigen waarde. En bij elk nieuw boek houd ik me voor: dit wordt mijn beste ooit! Als je eerder bedoeld: wat is jouw favoriete boek van een andere auteur, dan antwoord ik: momenteel ben ik helemaal weg van de stijl van Hilary Mantel. In ons eigen taalgebied is dat Stefan Hertmans (Oorlog en terpentijn, De bekeerlinge). Mijn favoriete jeugdboeken zijn de boeken van Thea Beckman (uiteraard!) en van Tonke Dragt.

2. Wanneer besefte je dat je schrijver wou worden? De droom om schrijfster te worden had ik al heel vroeg. Ik moet zowat zes geweest zijn toen ik begon met verhaaltjes op te schrijven. En in elk vriendenboekje beantwoordde ik de vraag wat wil je later worden? steevast met: een beroemde schrijfster!

3. Ben je momenteel aan een boek aan het schrijven? Op dit moment ben ik bezig met twee nieuwe projecten, maar voorlopig wil ik daar nog niet te veel over kwijt. Het zijn weer historische verhalen, dat kan ik wel al zeggen.


Karen’s website: https://karendierickx.wixsite.com/karendierickx Karen’s Facebook pagina: https://www.facebook.com/auteurspaginaKarenDierickx


Win! Win! Win! We kregen het recensie boek ‘De mooiste zomer van mijn leven’. Kandidaat stellen kan tot vrijdag 26/06 – 19u op de Facebook pagina van Young Adult België.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s