Young Adult schrijfster Marita De Sterck

Marita De Sterck (1955) is een Belgische schrijfster, die sinds 1986 al meer dan 40 boeken schreef. Haar meest recente boeken zijn ‘Niet zonder liefde’, ‘Valavond’, ‘Wreed schoon’, ‘Duivelskruid’ en afgelopen maart verscheen ‘Demonen’. Marita won al meerdere prijzen, waaronder in 2010 de Gouden Uil voor ‘De Hondeneters’.

Ik legde Marita 3 vragen voor, en dit zijn haar antwoorden:

  1. Wat is jouw favoriete boek? De sprookjes van Grimm, oude editie met prenten van Anton Pieck: Als kind verslond ik de vuistdikke pil met Grimms sprookjes omdat ze op mijn vaders verhalen leken. Ik genoot van de minder truttige versies van mij al bekende sprookjes, van veel nieuwe, bepaald niet kinderachtige sprookjes en van de beklemmende illustraties van Pieck. Ik blijf er graag in lezen.
  2. Wanneer realiseerde je dat je schrijver wou worden? Mijn vader kon urenlang vertellen: verhalen over vroeger, over dorpsfiguren, over de pekduivels in de rivier die onvoorzichtige kindjes in het slib trokken… De ergste straf was zonder verhaal naar bed en dan nam ik wel eens mijn vaders taak over. Ik denk dat het toen is begonnen… .
  3. Ben je momenteel aan een boek aan het schrijven? Ik werk aan een nieuwe roman, werktitel Mirakel, het verhaal volgt drie personages, twee jongeren en een oude man, op zoek naar een mirakel.

Marita’s website: http://users.telenet.be/marita.de.sterck/
Marita’s Facebook pagina: https://www.facebook.com/Marita-de-Sterck-262686930554

Win! Win! Win!We kregen een recensie exemplaar van ‘Demonen’. Kandidaat stellen kan tot vrijdag 12/06 -19u in de Young Adult België Facebook group.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s